Що таке Холодинаміка?

… після того, як Бог створив людину і вирішив відпочити від діл праведних, він замислився над тим, що за істоту він створив. «Люди допитливі», – подумав Бог – “вони обов’язково захочуть дізнатися про Суть Буття, Сенс Життя і будуть докучати мені своїми дурними питаннями, заважаючи підтримувати Спокій і Гармонію у Всесвіті”. Щоб якось вирішити це завдання, Бог закликав на допомогу найкращого зі своїх Архангелів.

«Сховатись від них на небі», — порадив йому Архангел.

Бог трохи подумав і сказав: «Найімовірніше, дізнавшись про це вони збудують літальні кораблі і врешті-решт доберуться до мене.»

«Тоді сховайся від них у глибинах Водної Стихії», – сказав Архангел.

«Вони знайдуть способи занурення під воду і все одно знайдуть мене», – відповів Бог – «виходить ніде немає спокою від цих допитливих істот?»

«Є ще один вихід», — відповів Архангел, — «сховайся всередині кожної людини, а мене посели в їхніх головах. Я назвуся богом Мара або розумом і всіляко заважатиму їм знайти тебе. Якщо хтось із них наважиться дістатися Бога всередині себе, йому доведеться впоратися зі мною чи своїм розумом. І лише небагатьом, яким вдасться добратися до тебе після всіх випробувань, які я їм влаштую, ти відкриєш всі свої таємниці і наділиш їх своєю силою».

Уявіть собі, що ви пілот літака, який вилітає з міста під назвою «Сірі будні» до міста «Мрія». У вашого літака є все для того, щоб досягти наміченої мети. Напрямок польоту вказує радіолокатор, який бачить вашу мету попри велику відстань та хмарність. У вашого літака чудовий двигун найновішої конструкції та необхідний запас палива для того, щоб досягти «Мрії».

Координує роботу всіх систем та керує рухом вашого лайнера потужний бортовий комп’ютер – мозок вашого літака. Ви чудово злетіли і починаєте набирати висоту, але зненацька з’ясовується, що у ваш комп’ютер закрався вірус, який дестабілізує роботу всієї вашої системи. На дисплеї комп’ютера виникають дивні повідомлення: “Не вистачить палива!”, “Неправильно обраний курс!”, “Перебої в роботі двигуна!” … і т. п.

Хоча ви точно знаєте, що всі ці повідомлення помилкові, ваш прекрасний лайнер, керований надсучасним комп’ютером із завірусованою програмою, починає кружляти над похилими «Сірими буднями» не в змозі подолати силу вашого мозку і хоч на кілометр наблизитися до своєї «Мрії».

Знайома ситуація? Звичайно, ви зрозуміли, що ця метафора про наше життя: радіолокатор – це наша інтуїція чи творча частина нашої свідомості, бортовий комп’ютер – інтелект чи його логічна частина, а віруси – це всілякі страхи та сумніви, які заважають реалізувати всі наші плани та мрії. Якщо інтуїція та інтелект перебувають у гармонії, тобто ви вибираєте цілі та плануєте життя покладаючись на інтуїцію, а інтелект допомагає правильно розрахувати шлях і досягти мети, ваше життя можна вважати успішним. Перекоси у той чи інший бік дають негативний (з погляду соціальної реалізації) результат. Якщо людина надмірно довіряє інтуїції і не може втілити в життя свої плани, вона перебуває в ілюзіях. Зайвий перекіс у бік інтелекту та логіки формує песимістичний погляд на світ, веде до зневіри та депресії.

Наш практичний досвід каже, що людям найчастіше заважають перетворити сірі будні на мрію наступні страхи та комплекси:

страх віддати (любов, гроші, увагу…) і не отримати натомість еквівалентну кількість, простіше кажучи – це егоїзм чи споживче ставлення до світу,

страх самотності,

страх смерті,

страх втратити контроль над ситуацією,

страх втрати надійності та стабільності,

невпевненість, нерішучість, сумніви у своїх силах та можливостях,

страх не реалізувати свій потенціал, тощо.

Цей список можна продовжити далі, причому у кожної людини він індивідуальний. Ми думаємо, що навіть найуспішніша людина хоч раз у житті переживала подібні статки. Але кожен із них і став успішним завдяки тому, що зумів подолати свій страх, зробити його керованим, перетворити свого внутрішнього ворога на кращого друга. Адже не секрет, що страхи, які утворюють інстинкт самозбереження (страхи висоти, болю, смерті тощо), допомагають нам вижити у цьому світі.

Стародавні філософи говорили: «Повне життя тих, хто не боїться померти». Подолавши свої сумніви і перетворивши їх на впевненість у своїх силах ви зможете зробити рішучий крок на шляху власної реалізації і не грати в чужу гру, а почати, нарешті, жити тим життям, якого ви гідні.

Ми можемо сміливо стверджувати, що коріння більшості соматичних захворювань лежить у невірних психологічних установках (страхах та комплексах) кожної людини.

Найяскравіший приклад — ожиріння або надмірна вага, яка може спричинити будь-які інші захворювання. Його психологічне коріння лежить у пам’яті підсвідомості як захисна реакція від зовнішнього світу і може виражатися в гіпертрофованому страху перед голодом чи надмірним бажанням отримання задоволення.

Не секрет, що психологічною основою алкоголізму та наркоманії може бути почуття провини (перед суспільством, сім’єю, самим собою…) за нереалізовані мрії, занапащені таланти, плани, що не втілилилися  життя, тощо.

Онкологічні захворювання можуть виникнути внаслідок краху надій (звільнення з роботи, крах бізнесу, смерть близьких людей…), почуття образи (на партнерів, у тому числі сексуальних, батьків, уряд, долю…).

Навіть головний біль може бути результатом неприйняття будь-якої ситуації та опір їй. Почуття образи, провини, песимізму, заздрощів послаблюють психологічний захист людини і можуть мати руйнівні наслідки для її здоров’я.

Тисячоліттями були відомі механізми біологічного імунітету — Віра, Надія і Любов, які протиставляють руйнівним агресивним думкам творчу програму — програму ЛЮБОВІ до себе і оточуючих, до всього живого на землі, ВІРИ в себе, в інших і в Бога і НАДІЇ на те, що все, що відбувається – відбувається на краще. Важливими елементами імунітету є ПРОЩЕННЯ і ПРИЙНЯТТЯ всього, що відбувається навколо, а також ВОЛЯ — здатність діяти, мислити і творити.

Наші думки творять наше життя. Вони створюють нам пекло, вони створюють нам рай. Ніхто не мучить нас, окрім нас самих. І коли, нарешті, ми це зрозуміємо, все довкола почне змінюватися. Тоді ми зможете цим керувати, зможемо перетворити наше пекло на рай. Все залежить від нас.

Не варто чекати на милості ззовні. Допомога приходить тільки зсередини і нам доведеться почати лише з себе. Це наш індивідуальний шлях. Щодня, сьогодні і зараз ми зможемо почати жити спочатку. Не втрачайте цієї миті. Спробуйте хоча б один день прожити у позитивному настрої. Посміхніться дощу, також, як могли б усміхнутися Сонцю, адже він омиває та очищає наш шлях. Подякуйте недругам — адже вони наші найкращі вчителі на шляху самовдосконалення. Не варто приховувати своє кохання, поділіться нею, віддавайте її і Ви побачите, що її від цього стає тільки більше. Пам’ятайте, що відкрите серце, що любить, — найкращий захист від будь-яких напастей.

Ми пропонуємо вашій увазі спосіб гармонізації свідомості — врівноважування логічного та творчого мислення (лівої та правої півкулі), перехід від аналізу до синтезу, формування у людини цілісного мислення. Одним із найефективніших методів гармонізації мислення, на наш погляд, є новий напрямок у практичній психології — холодинаміка. Цей термін вперше був запропонований доктором Верноном Вульфом, фізиком і психологом, який проживає в Каліфорнії, він означає: динаміка Цілого, сила Цілого у дії, життя у розвитку (від англійського слова whole – цілий, цілісний). Холодинаміка – це той вид цілісного мислення, що так необхідний людству для виживання. Холодинаміка – це динаміка цілісного, гармонійного мислення правої та лівої півкулі головного мозку.

Життям людини керують думки – тривимірні уявні голограми. Вони моделюють ідеї та мислеобрази, що розробляються як раціональною, так і творчою свідомістю.

Ліва півкуля з допомогою раціональних процесів відображає реальність, використовуючи при цьому «часткову» перспективу. Сюди слід включити здатність рахувати, думати та аналізувати. Для цього використовується лінійна логіка, послідовність міркувань. Ця півкуля ніколи не впевнена у фактах до кінця, її функція – сумніватися.

Права півкуля є відповідальною за інтуїтивні процеси і має справу з «хвильовими» аспектами реальності (емоції, уяву, творчість, художнє сприйняття…). За допомогою інтуїції ви можете відчувати майбутнє та прогнозувати те, що ще не існує. Деяким чином праву півкулю знає все.

Ліва і права півкулі взаємодіють за допомогою так званої «сполучної площини». Ця взаємодія необхідна для успішного та благополучного життя. Ми називаємо цю холодинамічну площину.

Першим кроком до гармонізації свідомості та реалізації вашого вищого потенціалу є техніка відстеження психологічних блоків та трансформація їх у позитивні стани через усвідомлення їхньої ролі в еволюції свідомості людини. Будь-які проблеми містять у собі послання, призначене для зцілення. Кожен негативний мислеобраз має свій позитивний антипод (страх — сміливість, образа — прощення, сумнів — впевненість тощо) і наше завдання — допомогти мінусу трансформуватися в плюс у нашій свідомості. Наприклад, відстежуючи почуття образи, нам усім знайомі відчуття «кому в горлі», він ніби душить, стискує. Для вирішення цього завдання ми трансформуємо образу в позитивний образ — прийняття та прощення, усвідомлюючи який урок вона несе кожній конкретній людині. Образа, що зберігається в глибинах підсвідомості, може бути причиною багатьох серйозних захворювань (онкологія, серцево-судинні та ін.). Таким чином, трансформувавши образу на прощення, людина починає одужувати.

Читанням книг та відвідуванням сайтів Ви не оволодієте жодною з психологічних технік. Раціональна ліва півкуля з силою осягає те, з чим не мала справи раніше. Аналіз тут безсилий, оскільки використовує лише половину мозку. Він може допомогти лише розуміння, але не усвідомлення нових сфер, які відкриває цей процес. Опанувати будь-яку техніку можна лише практичним застосуванням.

Завжди є місце та обставини, в яких ми знаходимося (пункт А), і є місце та стани, в яких ми хотіли б перебувати (пункт Б). Коли між цими пунктами є перешкоди, ми говоримо про проблеми чи завдання. Ми пропонуємо вам модель, в якій внутрішні перешкоди є живими мислеформами, зі своєю власною свідомістю та стадіями розвитку. І коли ми допомагаємо їм розвиватися їх власним шляхом, вони зі «шкідників» стають помічниками. А наш шлях з пункту А на пункт Б перетворюється на захоплюючу подорож, наповнену незвичайними подіями та переживаннями, досвідом розкриття внутрішньої мудрості та любові.

Опанувавши цю ефективну і доступну методику, ви зможете самостійно гармонізувати свій психологічний стан зміцнити здоров’я та відносини в сім’ї та в робочому колективі. По суті, ви зможете вирішити будь-яке завдання, поставлене життям, вийти з будь-якої кризи з найменшими втратами та набути нової мудрості.

Дозвольте поділитися нашим одкровенням. З якою думкою ви засинаєте, з такою і прокидаєтеся. Якщо ви засинаєте з молитвою подяки, ви і прокидаєтеся з гармонією та спокоєм у душі. І рано чи пізно стан внутрішнього щастя стане вашим способом життя.

Метою методу холодинаміки є реалізація повного (вищого) потенціалу людини через пробудження її талантів та творчих здібностей. Розкрити свої здібності можна трансформувавши комплекси, страхи та інші негативні програми, які перебувають у підсвідомості людини і заважають їй жити так як вона хоче. Ця методика розроблена та вдосконалена психологами та психотерапевтами, які практикують у галузі бізнесу, сімейного консультування, профілактики та лікування психосоматичних захворювань, а також реабілітації наркоманів та алкоголіків. Розробки успішно застосовувалися у дуже складних ситуаціях, за їх допомогою вдавалося виводити людей зі стану залежності (алкогольної, наркотичної, куріння…) та трансформувати нереалізовану енергію у творчість та самовдосконалення.

Кожна клітина як мікроскопічна частина величезної голограми – Всесвіту, зберігає інформацію про все на світі. У процесі холодинамічних сеансів ви можете підключитись через своє біополе в Інформаційне поле Всесвіту та отримати відповіді на будь-які питання та зчитувати будь-яку інформацію. Але для того, щоб увійти в цей стан і підключитися до чистого джерела, потрібно бути духовно чистим.

Працюйте зі своїми страхами, комплексами, образами та будь-якими іншими психологічними блоками в міру їхнього прояву у вашому житті. Відстежуйте та усвідомлюйте їх уроки. Поширюйте своє кохання та висвітлюйте нею все навколо — коханих, друзів, свій будинок, роботу, дерево, квітку, сонце, хмару…

Це необхідний процес очищення ваших ефірних, ментальних, астральних та інших полів. Ви очистите свої думки, які творять ваше життя. Ваше тіло почне одужувати. І одного чудового дня ви відчуєте, що, незважаючи на все, що відбувається навколо вас, — життя прекрасне. Ви відчуєте цілісність, впевненість, гармонію в душі та незрозумілу радість перебування на цій планеті. Тоді вам дозволять увійти в чисте Джерело Знань безпосередньо.

За допомогою холодинамічних процесів ми можемо також проникнути в генетичну (глибинну) пам’ять клітини і допомогти собі впоратися з проблемою, яка виникла, можливо, у попередніх інкарнаціях або родовій, що передається у спадок через генетичний код. Ми маємо можливість вийти на корінь проблеми, побачити та усвідомити те, що було колись і зрозуміти, чому в цьому житті не виходить жити, як хочеться. Ви маєте можливість вирішити завдання і, згідно з усвідомленістю, що відбулася, змінити ситуацію на краще, оскільки даний урок більше не потрібен. Цей метод є чарівною паличкою в наших руках. Ми самі є творцями своєї долі та можемо стати над своєю програмою, але лише шляхом внутрішньої постійної роботи над собою. Повірте нам, з холодином цей шлях ви зможете пройти швидше і захоплюючі, а зміни відбуваються прямо на очах.

Дослідженнями у галузі теоретичної фізики останніх років встановлено, що підсвідомість кожної людини є фрагментом Загальної Свідомості чи Інформаційного Поля Всесвіту. У підсвідомості, як у шматочку голограми, міститься інформація про весь всесвіт у минулому, теперішньому та майбутньому.

В одному з холодинамічних сеансів ми задалися питанням про сенс людського життя. У процесах з людиною Простір говорить мовою символів, доступних для її розуміння. В образах нам показали коло, яким йдуть більшість людей. Усередині кола – яскраве джерело Світла – Вищий Космічний Розум, Центр, Просвітлення. Люди йшли навколо цього Джерела, не наближаючись до нього, один за одним, тому що їм було так дуже зручно.

Легко йти за кимось, не треба думати, не треба брати на себе відповідальність, є кого звинуватити, що завели не туди (наприклад, уряд, начальство, батьки…). Цей образ називається натовпом. А як прийти до Бога? Як знайти себе, свій індивідуальний шлях? Найкоротший шлях до Світла — радіусом. Саме на цьому шляху стоять наші пророки, святі, вчителі. Вони взяли на себе відповідальність і пішли до Світлана. Вони нам і зараз показують цей напрямок.

Необхідно відірватися від натовпу, припинити звинувачувати когось і взяти на себе відповідальність за свій індивідуальний шлях. Вчителі можуть лише направити, показати, у якому напрямі рухатися, але сам шлях у кожного буде свій, з урахуванням своєї індивідуальної творчості.

Неможливо рухатися за кимось, можна йти лише самостійно. Ви не зможете повторити шлях Вчителя, це його шлях, а не ваш. Ви маєте знайти свій шлях самі. Спробуйте, шукайте, дерзайте, але не стійте на місці. Життя таке коротке, а зараз час летить особливо швидко. Це важко, потрібна велика сміливість, щоб вирушити туди — до Світла, а насправді — до себе, до себе. Потрібно знайти це світло в собі та стати джерелом світла для інших.